Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροθεσία Οικονόμου στα Λεύκαρα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης

By on 07/07/2020

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροθεσία Οικονόμου [σημ. 1η: Οικονόμος: εκκλησιαστικό οφίκιο, που απονέμεται από τον Επίσκοπο σε κληρικούς, του β’ της ιερωσύνης βαθμού, αυτόν του Πρεσβυτέρου. Σημ. 2η: Οι Βαθμοί της ιερωσύνης είναι τρεις: α. Διάκονος, β. Πρεσβύτερος, γ. Επίσκοπος.] τέλεσε (5-7-2020) ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Λεύκαρα. 

Προεξάρχων της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Λεύκαρα και πλαισιούμενος από τους πατέρες: τον πρωτοπ. Δημήτριο Χαρισίου αρχιερατικό της Α.Π.Κ. και προϊστάμενο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Κοζάνης, τον π. Λάζαρο Βασδέκη εφημέριο Λευκάρων, τον Διάκονο Μιχαήλ Γκουσίν και τους διακονητές Γεώργιο Κακαβέλη και Ραφαήλ Γιαμουρίδη (με τη συμβολή των ψαλτών: Γεωργίου Πιτσιούγκα και Βασιλείου Ποτουριάδη και με την παρουσία του Λαού) τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και χειροθέτησε Οικονόμο τον π. Λάζαρο Βασδέκη εφημέριο Λευκάρων και υπεύθυνο στα Σέρβια του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως.   

This slideshow requires JavaScript.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος στο κήρυγμά του εξήγησε το Ευαγγέλιο, μίλησε για το θαύμα του Χριστού στον δαιμονισμένο των Γαδάρων, μίλησε και για τη στάση των Γαδαρηνών απέναντι στο Χριστό, έδωσε πνευματικές νουθεσίες στο Λαό μέσα στην Ενορία, επαίνεσε την εργατικότητα και την αφοσίωση του Εφημερίου των Λευκάρων π. Λαζάρου Βασδέκη στο έργο του, ευλόγησε όλους, παρόντες και δι’ ευλόγους αιτίας απόντες, για την κατά Θεόν προκοπή τους. 

 

Αποδέκτες και εμείς αυτής της λειτουργικής χαράς και ευφροσύνης αναφωνούμε μαζί με το εκκλησίασμα το ‘’Άξιος!’’ στον νεοχειροθετηθέντα Οικονόμο π. Λάζαρο Βασδέκη. 

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

6-7-2020

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: