Από το Big Bang στον Covid-19

By on 02/04/2021

Οι μεγαλύτεροι εξ ημών θυμόμαστε τα ενοχλητικά «χιόνια» στις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις μας, όταν τη δεκαετία του 1970 ανεβοκατεβαίναμε στις ταράτσες προσπαθώντας να γυρίζουμε τις κεραίες στη σωστή θέση.  

Προφανώς, ουδόλως φανταζόμασταν τότε ότι τα «χιόνια» που βλέπαμε στην τηλεόραση και φέρουν σήμερα τον βαρύγδουπο χαρακτηρισμό «Κοσμική Ακτινοβολία Υποβάθρου», ήταν και είναι ο απόηχος της Μεγάλης Έκρηξης, γνωστής και ως Big Bang, που φέρεται ως η απαρχή της Δημιουργίας. 

Τα πάντα λοιπόν ξεκίνησαν πριν από περίπου 14 δις εκατομμύρια χρόνια όταν ένα  σωματίδιο απείρως θερμό και  πυκνό, άρχισε να διαστέλλεται με ταχύτητα πολλαπλάσια του φωτός, δημιουργώντας το Χρόνο και το Χώρο. Δημιουργώντας το ορατό μας Σύμπαν.

Περίπου ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη ξεκίνησε η Μάχη των Μαχών μεταξύ ύλης και αντιύλης, η οποία διήρκησε ελάχιστα, αλλά ήταν καθοριστική για το μέλλον μας. Αν επικρατούσε η αντιύλη, το Σύμπαν θα ήταν σήμερα καθαρή Ενέργεια. Δεν θα υπήρχαν τα άστρα και οι γαλαξίες, η Γη και η Σελήνη, οι άνθρωποι και οι Θεοί. Δεν θα υπήρχαν βέβαια  ο κορωνοϊός ή ο καρκίνος. Αυτό είναι το τίμημα της ύπαρξής μας. 

Πριν από 4 δις εκατομμύρια χρόνια δημιουργήθηκε η Γη μας, αρχικά τελείως αφιλόξενη για κάθε μορφή Ζωής. Με το πέρασμα του χρόνου εμφανίζονται οι πρώτοι οργανισμοί. Εξελίσσονται αλλά αφανίζονται μαζικά και χωρίς έλεος. Προσπαθούν ξανά, δημιουργούν πρωτόκολλα επιβίωσης αλλά αφανίζονται και πάλι σε μια ακατάληπτη  διαδικασία εξέλιξης από την οποία απουσίαζε παντελώς ο σεβασμός απέναντι στη Ζωή.  Με τα ανθρώπινα τουλάχιστον δεδομένα.

Πολύ αργότερα, σχεδόν 700 χιλιάδες χρόνια πριν από σήμερα, τα πάντα φαίνεται να αλλάζουν. Κάπου στην Αφρική, μια οικογένεια πρωτανθρώπων συλλέγει αμέριμνη καρπούς. Ξαφνικά, εκρήγνυται το κοντινό ηφαίστειο και η ομάδα τρέχει πανικόβλητη να σωθεί. 

Το κυρίαρχο αρσενικό απομακρύνθηκε γρήγορα από τη ζώνη κινδύνου. Το DNA του έδωσε  «εντολή» να σώσει τον εαυτό του. Όμως, το θηλυκό και τα δύο παιδιά δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Τα αποτυπώματα του αρσενικού πάνω στην τέφρα δείχνουν ότι γύρισε πίσω, απομακρύνθηκε ξανά, αλλά τελικά επέστρεψε. Πήρε στην πλάτη του το θηλυκό και τα δύο παιδιά τους, προσπάθησε να τους σώσει, αλλά βρέθηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από τη λάβα. 

Εκείνη τη στιγμή, αντήχησε η ΗΘΙΚΗ στο απέραντο αλλά ΑΝΗΘΙΚΟ Σύμπαν. Η ύλη, σε έναν μικρό γαλάζιο πλανήτη απέκτησε ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Η εκούσια θυσία του πρωτανθρώπου μάλλον «τρόμαξε» τους άτηκτους Θεούς. Χιλιάδες χρόνια μετά, θα τον μιμηθούν…! 

Τα χρόνια περνούν, ο Πρωτάνθρωπος σηκώθηκε όρθιος. Τροφοσυλλέκτης στην αρχή, μαθαίνει σταδιακά να καλλιεργεί τη γη και να εκτρέφει ζώα. Αντιμετωπίζει σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς, ξηρασίες, παγετώνες και πανδημίες. Πληρώνει βαρύ τίμημα αλλά σταδιακά, γίνεται σοφός. Αποδίδει τιμή στους νεκρούς. Δημιουργεί γράμματα και αριθμούς. Δίνει συναίσθημα στην ύλη και την μετατρέπει σε τέχνη. Κατανοεί ότι είναι εφήμερος και τραγικά ευάλωτος αλλά, τολμά να αναμετρηθεί με την Αιωνιότητα. 

Αναζητά σκοπό στην ύπαρξή του. Στην πορεία του προς το άγνωστο δημιουργεί χιλιάδες Θεούς. Αλήθεια, που να βρίσκονται  ο Ρά και ο Οσιρις, ο Αχούρα Μάζντα, ο Μίθρας, ο Οντίν, ο Μάρντουκ αλλά και ο πάλαι ποτέ κυρίαρχος του τόπου μας  Δίας; Πανίσχυροι Θεοί κάποτε, παραμένουν σήμερα ιστορικές αν όχι γραφικές αναμνήσεις. 

Σήμερα, εν έτη 2021 και με την πανδημία του κορωνοιού να στραγγαλίζει την υφήλιο, η παγκόσμια Θρησκευτικότητα εκφράζεται μέσα από 3500 διαφορετικές θρησκείες και δόγματα, ενώ περίπου 1,5 δις εκατομμύρια συνάνθρωποι μας δηλώνουν άθεοι ή αγνωστικιστές. 

Όμως, ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Καμία Θρησκεία δεν ήταν «θωρακισμένη» απέναντί του. Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Ινδουιστές, Βουδιστές, άθεοι η αγνωστικιστές, παραμένουμε εξίσου ευάλωτοι.

Με κάθε σεβασμό στις θρησκευτικές ευαισθησίες των συμπολιτών μας, οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι η Μάχη απέναντι στον κορωνοϊό δεν δίνεται πλέον  στους χώρους λατρείας αλλά στα Κέντρα Έρευνας, στα Εργαστήρια και στα Πανεπιστήμια. Με ξεκάθαρους όρους Ορθολογισμού. 

Ακόμη και η πλέον σκληροπυρηνική Θρησκεία αυτή των Ορθόδοξων Εβραίων, κάτω από την πίεση του κορωνοϊού διακήρυξε ότι η προστασία της Ζωής είναι η υπέρτατη υποχρέωση απέναντι στον Θεό. Ερμηνεύοντας με ανανεωτική ματιά την Τορά και αναστέλλοντας λατρευτικές πρακτικές 3000 ετών. 

Σε είκοσι χρόνια από σήμερα, οι ανά τη Γη σημερινοί 16άρηδες και αυριανοί ενεργοί πολίτες ή κυβερνήτες, θα ανατρέψουν τα πάντα. Θα αμφισβητήσουν Θρησκείες και θα απογειώσουν τον Ορθολογισμό. 

Σύμφωνα με την τοπική μας παράδοση, ο Όσιος Νικάνορας έσωσε την πόλη της Κοζάνης από τη φονική γρίπη του 1918. Οι τότε 16άρηδες ανδρώθηκαν και πορεύτηκαν με συγκεκριμένες προσλαμβάνουσες και αντιλήψεις. Απολύτως σεβαστές.

Τα σημερινά 16χρονα θα μεγαλώσουν γνωρίζοντας ότι τον κορωνοϊό τον αναχαίτισαν η Astra Zeneca και η Pfizer. Τον «συνέτριψαν» επιστήμονες, εγγόνια του ταπεινού Πρωτανθρώπου, απογειώνοντας τη Λογική, αντιπαλεύοντας  Θεούς και Δαίμονες.

Τα πάντα θα αλλάξουν,  πιο γρήγορα και περισσότερο ανατρεπτικά από ότι φανταζόμαστε. 

Ευάγγελος Καρλόπουλος

Χημικός Μηχανικός

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: