giapraki.com

Αντιπεριφέρεια Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος: Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας

Στις 29 Απριλίου 2020 συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνεδρίαση πέρα από τα μέλη της Επιτροπής, ήταν παρόντες  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Σερβίων κ. Χρήστος Ελευθερίου, ενώ παρευρίσκονταν υπηρεσιακά στελέχη, εκπρόσωποι και μελετητές των φορέων,  για την υποστήριξη των θεμάτων.

 Μετά το πέρας της συνεδρίασης η Πρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος κ. Καλλιόπη Κυριακίδου δήλωσε: «Θέλω να τονίσω ότι προεξέχον θέμα της συνεδρίασης ήταν η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΑΗΣ Μελίτης. Για την επίσπευση των διοικητικών διαδικασιών, θεωρήσαμε απαραίτητο να συμπεριληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση, παρόλο που η διαβούλευση λήγει στις 15 Μαΐου.  Είναι ένα ξεκάθαρο θέμα που δε χωρά αμφισβήτηση. Ο ΑΗΣ Μελίτης πρέπει το συντομότερο να τεθεί σε λειτουργία ξανά, δεν πρέπει να χάνονται χρόνοι. Περιβαλλοντικό ζήτημα για τον σύγχρονο αυτό Σταθμό δεν υπάρχει, παρ΄ όλα αυτά ακυρώθηκε η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του 2018, με αποτέλεσμα από τον περασμένο Ιανουάριο ο ΑΗΣ να είναι σε παύση. Έτσι πέρα από τους 203 εργαζόμενους στον Σταθμό, αλλά και για πολύ περισσότερους που η απασχόλησή τους είναι στα ορυχεία τροφοδότησης του, υπάρχει ένα επισφαλές εργασιακό περιβάλλον. Αποτελεί για την περιοχή μας, θα έλεγα,ένα κοινωνικό ζήτημα, το οποίο γρήγορα πρέπει να επανέλθει στην κανονικότητα.»

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά σειρά είναι:

 

 

Όλα τα θέματα είχαν θετικές εισηγήσεις από τις υπηρεσίες και έλαβαν θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησε σε όλα τα θέματα ο κ. Α. Χαστάς, εκπρόσωπος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ ο κ. Γ. Γιαννόπουλος της παράταξης «Ελπίδα» έδωσε λευκή ψήφο στα θέματα 3 και 4.  

Exit mobile version