Αντιμετωπίστε την καούρα με φυσικούς τρόπους

By on 04/02/2020

Η καούρα είναι ακριβώς αυτό που λέμε συνήθως κάψιμο στο στομάχι και στην συνέχεια νιώθουμε να ανεβαίνει προς τα επάνω φτάνοντας στον λαιμό και δημιουργώντας μια ξινίλα.  

Η άστατη διατροφή ή η μεγάλη ποσότητα γεύματος που αδυνατούμε να χωνέψουμε συμβάλλουν στην δημιουργία της αλλά δυστυχώς δεν οφείλεται μόνο σε αυτά. Το κάπνισμα, για παράδειγμα, μετά από κάποιο γεύμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και κάνει το αίσθημα της καούρας συχνότερο φαινόμενο. Επίσης τα πικάντικα φαγητά όταν καταναλώνονται τακτικά και η πρόσληψη κάποιων συγκεκριμένων τροφών οι οποίες όμως διαφέρουν από άτομο σε άτομο και το αλκοόλ. Κάποιος μπορεί να παρουσιάζει καούρες έπειτα από χόρτα, άλλος έπειτα από κόκκινη σάλτσα ή από ρύζι. Πολλές και διαφορετικές οι τροφές που μπορεί να ενοχλούν την καθεμία από εμάς.

Αντιμετώπιση καούρας με φυσικούς τρόπους:

1) Χαμομήλι ή μέντα. Ένα αφέψημα χαμομηλιού ή μέντας φαίνεται να μειώνει το αίσθημα της καούρας και να ηρεμεί γενικότερα το στομάχι μας. Οι ιδιότητές τους είναι θαυματουργές αλλά είναι προτιμότερο να καταναλώσετε ένα από τα δυο μόλις ξεκινήσει η ενόχληση. Απολαύστε το σιγά σιγά και χλιαρό.

2) Σόδα με λεμόνι. Ένα σφηνάκι που θα ερωτευτείτε όταν απολαύσετε τα καταπληκτικά του και άμεσα αποτελέσματα. Πάρτε ένα ποτηράκι και στύψτε μισό λεμόνι, στην συνέχεια ρίξτε μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα και ανακατέψτε το. Αμέσως θα το δείτε να αφρίζει και αυτό είναι που θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση καούρας. Πιείτε τον αφρό και θα δείτε γρήγορα να σβήνεται το κάψιμο από το στομάχι.

3) Λεμόνι με νερό. Από ότι φαίνεται τελικά αυτό που πιστεύουν πολλοί ότι το όξινο του λεμονιού θα χειροτέρευε την καούρα, δεν ισχύει. Μπορείτε να στίψετε λίγο λεμόνι σε ένα νεροπότηρο, περίπου ένα δαχτυλάκι και να προσθέσετε νερό μέχρι τα μισά. Ένα αραιό υγρό που θα σταθεί σωτήριο. Πιείτε το σιγά σιγά και με την ησυχία σας και μέχρι να το τελειώσετε η καούρα θα έχει αρχίσει να υποχωρεί.

4) Μήλο. Η θεωρία «πάρτε ένα φρουτάκι μετά το φαγητό» κάποιες φορές δεν φαίνεται να έχει και πολύ καλά αποτελέσματα. Το φρούτο που μπορούμε να καταναλώσουμε άφοβα και θα μας χωνέψει είναι το μήλο. Μπορείτε να το καταναλώσετε για να αποφύγετε τις καούρες.

tastyday.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: