Αγωνιστική Συνεργασία Σπάρτακου – Καταγγελία για έμμεσες μειώσεις μισθών

By on 03/04/2020

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση που με ΠΝΠ συνεχίζει να τσακίζει εργατικά δικαιώματα και να προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη μέρα.
Βρήκε ευκαιρία η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. να προχωρήσει σε έμμεσες μειώσεις μισθών. Με αφορμή τα μέτρα που οφείλει να πάρει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και να θέσει ένα μέρος του προσωπικού σε επιφυλακή για λόγους ασφαλείας, την τελευταία στιγμή αποφάσισε να κάνει περικοπές στις προσαυξήσεις του προσωπικού που είναι σε επιφυλακή.
Απαιτούμε η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε.:
Να πάρει πίσω τώρα την απαράδεκτη ρύθμιση για τη μη καταβολή των προσαυξήσεων στο προσωπικό επιφυλακής.
Να μην προχωρήσει σε καμία άμεση ή έμμεση μείωση μισθών.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα
Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.
Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας.
Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού.
Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:
Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα ΤΩΡΑ.
Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.
Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.
Την αυτόματη κατάργηση τώρα όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: