Αίτημα του Δημάρχου Καστοριάς για κήρυξη των Δ.Ε. Κορεστείων και Βιτσίου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

By on 14/01/2022

Κοντά στους σεισμόπληκτους των Δ.Ε. Κορεστείων και Βιτσίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Καστοριάς, προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις σεισμικές δονήσεις, αλλά και για να προσφερθεί στους κατοίκους η απαιτούμενη βοήθεια, δεδομένων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τα προβλήματα που καταγράφηκαν αφορούν κυρίως σε καταστροφές σε οικίες κατοίκων και των δύο Δημοτικών Ενοτήτων, αλλά και ζημιές στις πηγές και τη δεξαμενή υδροδότησης της Τ.Κ. Μακροχωρίου, όπου η ΔΕΥΑΚ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου μοίρασε εμφιαλωμένα νερά για να καλυφθούν προσωρινά οι ανάγκες των κατοίκων.

Ταυτόχρονα, με σημερινή του επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, αιτήθηκε να κηρυχθούν οι συγκεκριμένες Δημοτικές Ενότητες σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, καθώς τίθεται ζήτημα επικινδυνότητας για την παραμονή των κατοίκων στις οικίες τους.

This slideshow requires JavaScript.

«Με κύριο μέλημά μας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων 24ώρων, κινητοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός του Δήμου Καστοριάς προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Ήδη, έγινε μία πρώτη καταγραφή των προβλημάτων και ζητούμε να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης, ώστε να γίνουν αρχικά οι απαραίτητοι κτιριακοί έλεγχοι, αλλά και να ληφθεί μέριμνα για την αποκατάστασή τους», δήλωσε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας πως όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση των πληγέντων για οποιοδήποτε πρόβλημα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Για δηλώσεις ζημιών οι Δημότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2467351103 και 2467081318.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: