Ένταξη νέου έργου βελτίωσης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας π/υ 522.288 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020

By on 08/07/2020

Την απόφαση ένταξης νέου έργου για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδης, με Δικαιούχους την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Αμιγή Επιχείρηση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «Κέντρο Περιβάλλοντος». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 522.288 ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 499.968 ευρώ και η ιδιωτική συμμετοχή σε 22.320 ευρώ. 

Το έργο αφορά στην ενίσχυση του υπάρχοντος δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας με την προμήθεια και εγκατάσταση 3 νέων σταθμών μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων στις ΠΕ Γρεβενών, ΠΕ Καστοριάς και ΠΕ Κοζάνης (Δήμος Σερβίων) και την επίβλεψη της εγκατάστασης, της καλής λειτουργίας και της ένταξης των 3 νέων σταθμών στο υπάρχον δίκτυο σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας του ΚΕ.ΠΕ. Επιπλέον θα αναπτυχθεί Μοντέλο Πρόγνωσης και Λογισμικό Παρουσίασης των αποτελεσμάτων. 

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: