giapraki.com

Πρόστιμο του Νομάρχη στη ΔΕΗ

Πρόστιμο του Νομάρχη στη ΔΕΗ



Ένα ακόμη χρηματικό πρόστιμο επέβαλε ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, στη ΔΕΗ, για την ανεξέλεγκτη ρύπανση που προκαλεί η επιχείρηση με τη βιομηχανική της δραστηριότητα στην περιοχή.

Με την απόφαση που γνωστοποιήθηκε χτες, ο νομάρχης Κοζάνης επέβαλε στη ΔΕΗ πρόστιμο των 50.000 ευρώ για υπερβάσεις εκπομπών σωματιδίων στον ατμοηλεκτρικό σταθμό ΠτολεμαÀδας, κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως 2 Μαρτίου 2009. Σ” αυτό το χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 105 υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων, εκ των οποίων 56 στη μονάδα IV, 36 στη μονάδα II, 10 στη μονάδα I και 3 στη μονάδα III.

Με δήλωσή του ο Γ. Δακής, αφού τονίζει ότι «τα αιωρούμενα σωματίδια αποτελούν τον κύριο παράγοντα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος της ποιότητας του αέρα στο νομό Κοζάνης», υπογραμμίζει «την αναγκαιότητα άμεσης αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου ΑΗΣ ΠτολεμαÀδας, με νέο σταθμό σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ο οποίος θα συνεισφέρει θετικά, τόσο στην αντιμετώπιση του συνόλου των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία, όσο και στην ορθολογική αξιοποίηση του εθνικού μας καυσίμου, του λιγνίτη».

Εν κατακλείδι ο νομάρχης επισημαίνει ότι «η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών αποτελεί πρώτιστο μέλημα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης».

Πτολεμαίος, [Υποβλήθηκε απο zeden]

Exit mobile version