Έκλεψαν άλλα 3 φορτηγά από το Ορυχείο Αυνταίου

By on 21/02/2006

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χοντραίνει η ιστορία με τις κλοπές από τους χώρους της ΔΕΗ, καθώς άλλα τρία φορτηγά κλάπηκαν το βράδυ του Σαββάτου (18 προς 19 Φεβρουαρίου) από το Ορυχείο Αμυνταίου, ενώ στα μισά έμεινε η επιχείρηση κλοπής ενός ακόμη φορτηγού από τον ίδιο χώρο.

Δέκα μόλις μέρες μετά από την κλοπή των δύο φορτηγών που σημειώθηκε στο Ορυχείο Καρδιάς της ΔΕΗ, οι άγνωστοι δράστες ξαναχτύπησαν και αυτή τη φορά κατάφεραν να κλέψουν τρία τετραξονικά ανατρεπόμενα φορτηγά, τα οποία εκτελούσαν χωματουργικές εργασίες στο Ορυχείο Αμυνταίου.

Η κλοπή των τριών φορτηγών διαπιστώθηκε το πρωί της Κυριακής και με το δεδομένο ότι δούλευαν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (18/2) κάνει την Αστυνομία να πιστεύει ότι η κλοπή σημειώθηκε τις βραδινές ώρες του Σαββάτου με ξημερώματα Κυριακής.

Τα κλεμμένα φορτηγά ανήκουν σε τρεις ιδιώτες που παίρνουν υπεργολαβίες από εργολάβους που αναλαμβάνουν έργα για λογαριασμό της ΔΕΗ και σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» ήταν σταθμευμένα σε χώρο του Ορυχείου Αμυνταίου που σταθμεύουν κι άλλα χωματουργικά φορτηγά, πίσω από τον Ατμοηλεκτρικό σταθμό Αμυνταίου -Φιλώτα. Οι πληροφορίες λένε ότι έφεραν πινακίδες, ενώ το τέταρτο φορτηγό που επιχείρησαν να κλέψουν έφερε ξένες (γερμανικές πινακίδες).

Στην όλη επιχείρηση φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε τρυπάνι για να βάλουν μπρος τη μηχανή των κλειδωμένων φορτηγών, καθώς στο εγκαταλειμμένο φορτηγό που δεν κατάφεραν να κλέψουν λόγω βραχυκυκλώματος, διέρρηξαν το πίσω παράθυρο της καμπίνας βγάζοντας τα λάστιχα ασφαλείας και προσπάθησαν να ξεκλειδώσουν τη μηχανή του αυτοκινήτου με τρυπάνι. Το γεγονός ότι οι πινακίδες του τέταρτου φορτηγού βρέθηκαν πεταμένες, δείχνει ότι άλλαζαν τις πινακίδες των φορτηγών για να μπορούν να τα κυκλοφορήσουν στο δρόμο, ενώ κολλούσαν και μία αυτοκόλλητη επιγραφή με ένα παραπλανητικό όνομα μιας ανύπαρκτης εταιρείας. Διότι το τέταρτο φορτηγό φέρει επιγραφή με την επωνυμία «ΑΒΑΞ-ΑΓΕΚ», μιας ανύπαρκτης στην περιοχή εταιρείας, την οποία κόλλησαν οι δράστες και δεν κατάφεραν να ξεκολλήσουν.

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή κατήγγειλαν το γεγονός στην Αστυνομία, μέχρι στιγμής όμως όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να εντοπιστούν τα κλεμμένα φορτηγά αλλά κανείς δεν είδε ή άκουσε το παραμικρό, όπως άλλωστε συνέβη και με τα φορτηγά που κλάπηκαν από το Ορυχείο Καρδιάς.

Επρόκειτο για καινούρια σχετικά φορτηγά μάρκας MERCEDES κατασκευής 1995, μικτού βάρους 33 τόνων έκαστο. Το ένα έχει πορτοκαλί καρότσα και τα άλλα δύο κίτρινη.

Η είδηση της δεύτερης αυτής κλοπής από Ορυχείο της ΔΕΗ έχει θορυβήσει όχι μόνο τους εργολάβους και τους ιδιοκτήτες φορτηγών αλλά και στελέχη της ΔΕΗ, καθώς καταδεικνύει ότι με την ίδια ευκολία που κλέβουν ολόκληρα φορτηγά μπορεί να ξεσηκώσει κανείς ό,τι υλικά θέλει από την ίδια τη ΔΕΗ. Όσο για το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ δείχνει παγωμένο, καθώς στελέχη του δεν πίστευαν ότι σημειώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και δεύτερη κλοπή φορτηγών και νόμιζαν ότι πρόκειται για κακόγουστο ανέκδοτο.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: