Από το Άσκιο στον «Γύρο των Γιγάντων»

By on 16/09/2017

Tor des Geants: –“Ο Γύρος των Γιγάντων”, Courmayeur, Aosta Valley, Italy

« Ο Γύρος των Γιγάντων», όπως μεταφράζεται στα ελληνικά από την τοπική ιταλική διάλεκτο, είναι ένας υπεμαραθώνιος βουνού, απόστασης 339Km, καλύπτοντας θετική υψομετρική διαφορά 30.908m. Γίνεται γύρω από την Κοιλάδα της Αόστα στην Ιταλία, που οριοθετείται από τους «Γίγαντες» των Άλπεων, την κορυφή του Mont Blanc, (4.810m), του Matterhorn, (4.478m), της Monte Rosa, (4.634m), και της κορυφής του Grand Paradiso, (3.299m). Ξεκινά και ολοκληρώνεται στο Courmayeur, αφού πρώτα συναντήσει 34 κοινότητες, 25 περάσματα πάνω από 2.000m, 30 αλπικές λίμνες και 2 εθνικά πάρκα. Το υψόμετρο όπου κινείται η διαδρομή του αγώνα κυμαίνεται από 300 έως 3.299m. Και όλα αυτά θα πρέπει να τα ζήσεις… το πολύ μέσα σε 150 ώρες!

Στην 8η έκδοσή του, από 10 – 17/09 συμμετείχαν 867 αθλητές από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών η Κατερίνα Φεταλίδου, ο Ιωάννης Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Ζιαμπάρας, ο Ευάγγελος Δρόσος, ο Γιώργος Ευθυμιάδης και ο Βασίλης Σιαρλίδης από την ΄Αρδασσα Κοζάνης. Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τον κόπο!

Ο Βασίλης, γνωστός ορειβάτης και δρομέας αγώνων βουνού, ανήκει σε μια πολύ δραστήρια παρέα ανθρώπων που η αγάπη για το βουνό μεταφράζεται σε τρόπο ζωής και όχι σε διαφήμιση. Για τον Θοδωρή Ιωαννίδη, τον Δημήτρη Μητρούλη, τον Κώστα Τσατσαγιάννη, τον Μωυσή Φολτόπουλο και τον Βασίλη Σιαρλίδη, το Άσκιο Όρος είναι το δεύτερο σπίτι τους!

Φωτογραφία από αγώνα Virgin Forest Ultra Trail

Ο Βασίλης έχει τρέξει σε πολλούς αγώνες βουνού στην Ελλάδα, κυρίως σε αποστάσεις από 100 έως 160 Km, (Olympus Mythical Trail, Virgin Forest Ultra Trail), αλλά και μικρότερους.

Γεννημένος το 1979, επέλεξε να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα στην Άρδασσα Κοζάνης, παρά την ολοκλήρωση των σπουδών του. Οι απαιτήσεις της εργασίας στην κτηνοτροφία πολλές, αλλά η αγάπη για τα βουνά του εξοικονόμησε ενέργεια και χρόνο για την ολοκλήρωση του Γύρου των Γιγάντων σε 140 ώρες 49 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα!!!

Photo credit: Θοδωρής Ιωαννίδης

Για την ενημέρωση: Γεωργία Μήτσιου

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

%d bloggers like this: