Το Σάββατο το «Ρολόι» παραδίνεται στα σκουπίδια

By on 30/07/2017

Απογοητευτική και άκρως αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς κάθε Σάββατο βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης… εκεί όπου στέκει το ορόσημο της πόλης, το Ρολόι.

Και ενώ η πλατεία -έπειτα από χρόνιο αίτημα των κατοίκων- αναπλάστηκε τα σκουπίδια «χαλάνε» την εικόνα.

Οι κάδοι που μπήκαν είναι μικροί με αποτέλεσμα να μην χωράνε τα απορρίμματα όσων κάθε Σάββατο βράδυ περνάνε την ώρα τους κάτω στο Ρολόι.

Να σημειωθεί πως το Ρολόι είναι το μέρος συνάντησης όλου του Νομού, οπότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πόσοι άνθρωποι περνάνε κάτω από αυτό ιδίως το Σάββατο το βράδυ.

Από την μία η δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια δεν το υπολόγισαν και δεν έκαναν κάποια διορθωτική κίνηση για βελτιωθεί εικόνα… από την άλλη η νοοτροπία του Έλληνα είναι να στοιβάζει τα  σκουπίδια του όπου διευκολύνεται.

Τελικά το θέμα εντοπίζεται στην έλλειψη Πολιτισμού. Είναι κρίμα μια τόσο όμορφη πλατεία -που σ’ αυτήν αντηχούν κάθε απόγευμα δεκάδες φωνές παιδιών- να γεμίζει από σκουπίδια…

Αν μη τι άλλο ας τοποθετηθούν λίγοι κάδοι ακόμη…Είναι κρίμα αυτή η εικόνα που αδικεί την πόλη.

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος 

 

One Comment

  1. κουκα

    30/07/2017 at 23:07

    …”Να σημειωθεί πως το Ρολόι είναι το μέρος συνάντησης όλου του Νομού”…να συμπληρωσω…οχι μονο του νομου…της χωρας ολακερης…εκει εχουν ολοι ραντεβου, κατω απο τον Μαματσιο…για ολα τ’αλλα να συμφωνησω αλλλα πιο πολυ στην κακη νοοτροπια μας να στιβαζουμε σκουπιδια σε εναν γεματο καδο…

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

%d bloggers like this: