Ανταπάντηση στους εκπροσώπους των παρατάξεων του Δ/Σ του ΙΝΕΚΑ

By on 19/05/2017

Για τις παρατάξεις που διαχειρίστηκαν  και συμμετείχαν στο θεσμό του δουλεμπορικού κέντρου κατάρτισης  του εργατικού κέντρου Κοζάνης   δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα οικονομικά του ΙΝΕΚΑ , και κάθε έλεγχο και καταγγελία από πλευράς της «Ταξικής Συσπείρωσης»  βαπτίζεται  λαϊκισμός .

για αυτούς τους κυρίους είναι λαϊκισμός  που έστησαν έναν δουλεμπορικό μηχανισμό που σκεπάζει το πρόβλημα της ανεργίας  κάτω από το χαλί και  οδηγεί τους άνεργους  σε παραίτηση των διεκδίκησης  θέσεων εργασίας με όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα βάζοντας δικά τους πρόσωπα καταρτιζόμενους , εκπαιδευτές και συνεργαζόμενες  επιχειρήσεις.

πιάνουν  το νήμα  της καταγγελίας από την ώρα που χρειάστηκε δάνειο  το ΙΝΕΚΆ  χωρίς να μας πουν γιατί χρειάστηκε και πια ελλείμματα ήρθε να καλύψει. αφού υπήρχαν εποχές με κέρδη από τα προγράμματα.

τα λεγόμενά τους στην ουσία μας επιβεβαιώνουν  γιατί παραδέχονται  ότι το ΙΝΕΚΑ δεν είχε αντικείμενε από το 2010 και συνέχισαν να το λειτουργούν για τέσσερα χρόνια  δημιουργώντας χρέη  που δεν μπορούσε η εταιρία να ξεχρεώσει αναγκάζοντας σήμερα να τα αναλάβει το εργατικό κέντρο. δεν υπήρξε καμιά παραίτηση  και καμιά καταγγελία για αυτό από τα μέλη  του Δ/Σ του ΙΝΕΚΑ .

θεωρούν την καταγγελία για χρέη που  φορτώνεται το ΕΝΝΚ  δηλαδή με λεφτά των εργαζομένων και δεν μπορεί να ξεχρεώσει , ότι γίνεται για εντυπωσιοθηρικούς λόγους  όταν υπάρχει το κακό προηγούμενο της ΓΕΝΟΠ που τα δάνεια από την ΔΕΗ καλέστηκαν να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι.  είναι πολύ πιθανών να επαναληφτεί και στην περίπτωση του εργατικού κέντρου Κοζάνης . εμείς όπως δεν δεχτήκαμε εκείνη την περίπτωση  δεν πρόκειται να δεχτούμε την επανάληψη στο ΕΝΝΚ.

Μας προκαλεί εντύπωση που τιμητής του ΙΝΕΚΑ εχει γίνει ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Β. Δελιολάνης   συμφωνώντας στη ουσία με τις  παράταξης  ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ενώ η παράταξη της ΑΚΕ του Ι. Μανε που με την οποία συνεργάζεται στο δ/ς του εργατικού κέντρου  μας επιβεβαιώνει.  

τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο συνάδελφος  δελιολάνης  είναι ένα βιβλίο πολλών σελίδων που έφερε στο Δ/ Σ λίγες ημέρες πριν το συνέδριο που δεν περιέχει τίποτε άλλο από την ανταλλαγή επιτολών μεταξύ του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, και του ΙΝΕΚΑ και του εργατικού κέντρου Κοζάνης,  με το πρώτους να ζητούν εξηγήσεις για την χρησιμότητα  του δανείου.

το έγγραφο που έδειξε ο πρόεδρός το οποίο μας δόθηκε σαν ισολογισμός του ΙΝΕΚΑ σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί  ότι αρμόζει σε ισολογισμό μια εταιρίας . παρά μόνο ως μπακαλοτέφτερο.

μας εγκαλεί ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ β. Δελιολανης που  είχαι τις ιδιότητες και της διοίκησης και του εργαζόμενου  και δεν κατήγγειλε ποτέ τα πεπραγμένα. γιατί;

για όλα αυτά πιστεύουμε οι ελεγχόμενου δεν μπορούνε να είναι και ελεγκτές θα πρέπει να αναλάβουν οι αρμόδιοι φέρεις  και η διαιώνιση και να παρέμβουν αστέ να αποκαλυφτούν οι διαχρονικός ευθύνες όλων έφεραν το εργατικό κέντρο Κοζάνης σε αυτό το χάλι.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

%d bloggers like this: