«Η Αγάπη Του Ποιητή» – βραδιά τραγουδιού με τον Ιάσονα Μαρμαρά

By on 16/05/2017

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σας προσκαλεί σε μια βραδιά τραγουδιού του 19ου αιώνα, έναν μουσικό περίπατο συναισθημάτων και αισθήσεων με «αφηγητή» τον Ιάσονα Μαρμαρά.

«Η αγάπη του ποιητή» που παρουσιάζεται στα πλαίσια του προγράμματος «Μουσική στην Αίθουσα» είναι ένα ταξίδι με νότες και λέξεις για τον έρωτα, τη λαχτάρα, την ελπίδα, τη μελαγχολία, την απελπισία και την απόγνωση που αναβλύζουν στην γερμανική ρομαντική ποίηση του 19ου αιώνα. Ο κύκλος του Robert Schumann, Η Αγάπη του Ποιητή, πλαισιώνεται από μια αράδα Ρομάντζες του Schumann, τραγούδια του Johannes Brahms και τραγούδια χωρίς λόγια του Felix Mendelson.

Ο Ιάσων Μαρμαράς προτιμά να συνοδεύει τον εαυτό του όταν τραγουδά.

Την Τρίτη 16 Μαϊου στις 21:00μμ στην αίθουσα τέχνης, μοναδική συντροφιά στη μουσική περιήγησή του, ένα φόρτεπιανο του 1830. Με το κοινό σε απόσταση αναπνοής από το πιάνο, θα προσπαθήσει ανακαλώντας τις Σουμπερτιάδες του 19ου αιώνα να πλησιάσει το ακροατήριο του 21ου με λιτό και άμεσο τρόπο.

Τρίτη 16 Μαΐου • Βραδιά τραγουδιού

Ώρα έναρξης: 21:00 • Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

Εισιτήρια: 7€ / 5€ μειωμένο (φοιτητικό – μαθητικό) / ισχύει το εισιτήριο διαρκείας

Πληροφορίες – κρατήσεις στα τηλέφωνα: 24610 24062, 6987991949
Liederabend • Dichterliebe | Η Αγάπη του Ποιητή

Ο Ιάσων Μαρμαράς, με μοναδική συντροφιά ένα φορτεπιάνο του 1830, επιχειρεί ένα μοναχικό ταξείδι, τραγουδώντας συνάμα και συνοδεύοντας ερωτικά τραγούδια γεμάτα λαχτάρα, ελπίδα, απογοήτευση, και απόγνωση από τη Ρομαντική Γερμανία του 19ου αιώνα.

Ανάμεσά τους ο κύκλος Dichterliebe (η Αγάπη του Ποιητή) του Ρόμπερτ Σούμαν, σε ποίηση απ’ το «Λυρικό Ιντερμέτζο» του Χάϊνριχ Χάϊνε, τραγούδια χωρίς λόγια του Φέλιξ Μέντελσζον-Μπαρτόλντυ, και τραγούδια του Γιοχάννες Μπραμς.

Η ιδέα του μοναχικού Λήντεράμπεντ γεννήθηκε τυχαία ένα καλοκαίρι που μελετούσα τα πρώτα τραγούδια του Ντίχτερλήμπε στο παλιό πιάνο της γιαγιάς μου. Απ’ την ιδέα αυτή άρχισε μια εξερεύνηση των παλιών φορτεπιάνο και της εικόνας της Σουμπερτιάδας ως πρότυπο για μια βραδιά που δεν είναι ούτε συναυλία ούτε ρεσιτάλ, αλλά μια ξενάγηση στην πολύ προσωπική μου σχέση με τα πληκτροφόρα, τη φωνή, και την ερμηνεία της ρομαντικής μουσικής.

– ΙΜ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

%d bloggers like this: